Brillen van hout

Warm, robuust, eerlijk in zijn eenvoud en met prachtige nerfstructuren; hout is het materiaal bij uitstek om unieke brilmonturen van te maken. De collectie van houten brilmonturen bij Siefers Opticum omvat designs van onder andere Rolf Spectacles en Gold & Wood. Deze merken zijn topspecialisten in het selecteren en bewerken van het beste hout, duurzaam gekweekt en gerooid over de wereld. Uit de stammen worden heel dunne plankjes gezaagd die middels een, voor elk merk uniek proces, gewalst en samengeperst worden tot stevige platen. Hieruit worden de brilmonturen gefabriceerd, elk exemplaar anders in kleur- en nerfverloop.

Onze houten brillenmerken

Gold & Wood staat voornamelijk bekend om haar strakke, eigentijdse brilontwerpen waarin hoogwaardige houtsoorten – zoals donker ebbenhout uit de Afrikaanse tropen, paars purperhout uit Brazilië of roodbruin Bubinga uit Gabon en Kameroen – worden gecombineerd met contrasterende materialen en texturen.    

De houten brillen van Rolf Spectacles onderscheiden zich niet door kleur of prints maar door hun innovatieve design dat volledig is gecreëerd rondom de eigenschappen van hout. Het maakt de brilmonturen bewonderenswaardig eenvoudig en stijlvol. Meerdere laagjes multiplex hout worden in een vacuüm geperst maar ook rondgetrokken. Het resultaat is een montuur waaruit de pootjes en nerven als het ware ononderbroken voortvloeien. Sommige ontwerpen van Rolf bestaan voor 100% uit hout; zonder ook maar één ijzeren onderdeel. Inderdaad: zelfs de scharnieren zijn van hout, volgens patent vervaardigd uit een zeldzame houtsoort dat grote krachten kan weerstaan. Tevens uniek zijn de Rolf exemplaren die, met uitzondering van de pootjes, uit één stuk bestaan. De glazen worden er middels een vrijwel onzichtbare techniek met nylon-draad ingezet.

We eye is een kleine Italiaanse onderneming waar vader en twee zoons brillen maken van gelamineerd hout. De houten platen worden afgewisseld met de twee aluminium platen, waarbij de vezels in de lengte en in de dwarsrichting door elkaar worden geschoven, zodat het composietmateriaal tegelijkertijd flexibel en resistent is. In de tussentijd ontving W-Eye de National Award for innovation van het voorzitterschap van de Italiaanse Republiek. In hetzelfde jaar werd het geselecteerd door de Adi Design Index 2011. In 2012 betrad het het museum Triennale di Milano, dat de beste producten verzamelt van Italiaans design.

Is een houten brilmontuur iets voor u?

Komt u zeker onze houten brilmonturen van dichtbij bekijken: de ogenschijnlijke eenvoud en het intelligente ontwerp zullen u verbazen. In onze optiekzaak hebben wij meer dan vijftig verschillende houten modellen op voorraad.

Aangezien hout een zeer hard materiaal is dat zich niet zomaar laat buigen, zijn deze monturen wel iets minder goed te stellen op uw gezicht. Daarbij ontbreken bij veel modellen verstelbare neussteunen en zijn pootjes niet verstelbaar in de hoogte. Is uw gezicht niet heel symmetrisch of verschilt de hoogte van de oren nogal? Kies dan bijvoorbeeld voor een exclusief hoornen of gouden montuur dat wij wél perfect op uw gezicht kunnen afstellen. Voor al deze monturen geldt dat het vakmanschap van de specialisten van Siefers Opticum noodzakelijk is voor het vervaardigen van uw perfecte bril.

Bekijk onze collectie houten brilmonturen: